Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı

16.11.2014 17903

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, sağladığı istihdam imkânı, üretim sürecinde yarattığı katma değer ve uluslararası ticaretteki ağırlığı nedeniyle ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol oynayan bir sanayi dalı olmuştur.

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanındaki eğitim; günün müşteri isteklerine cevap verebilecek, kaynakları ve zamanı verimli kullanabilen, kendini mesleki gelişimlerin gerisinde bırakmayacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek için gelişen eğitim teknolojilerini ve metotlarını kullanarak faaliyetini sürdürmektedir.

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanında çalışacak nitelikli insan gücü, mesleki yeteneklerin ve yeterliklerinin yanı sıra diğer meslek alanındaki kişilerle sürekli iletişim hâlinde ve grup çalışmasına yatkın kişiler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanı işlevsel değerleri ile mekânların kullanılabilirliğini sağlayan estetik değeriyle yaşadığımız ve çalıştığımız mekânların sıcak, sevimli ve renkli bir ortam hâline gelmesini amaçlar. Bu alanda sanatı ve tekniği birleştiren ürünler ortaya çıkmaktadır.

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı; iç mekân yerleşimlerini planlama ve bilgisayarla çizme, iç mekân ve mobilya elemanlarının üretimini yapma, mobilya süslemelerinden oyma, tornalama ve kakma yapma, mobilya iskeleti ve döşemesi yapma, ahşap doğrama üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

• Mobilya Üretim Teknolojisi
  • Mobilya Ressamlığı
  • Mobilya Üretim Teknolojisi

Mobilya Üretim Teknolojisi

Bu programı tamamlayan öğrenciye aşağıdaki ortak bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

• İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyarak tekniğine göre temel işlem makineleri, şekillendirme makineleri, zımparalama makineleri, kenar bantlama makineleri, özel işlem makineleri, seri üretim makineleri, el makineleri,
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyarak tekniğine göre İç Mekânda Tasarım ve Ergonomi, Bilgisayarda Aksesuar Mobilya Çizimi, Bilgisayarda Tek Mobilya Çizimi yapma,
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyarak tekniğine göre mobilya üretimi planlama, makinelerde kaba kesim yapma, makinelerde şekillendirme yapma, ahşap yüzeyleri süsleme, montaj ve perdah, ahşap yüzeylere üst yüzey işlemleri uygulaması,
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyarak tekniğine göre ahşap malzemeler, tutkal ve yapıştırıcılar, mobilya tamamlayıcı aksesuarlar, çekmece konstrüksiyonları, kapak konstrüksiyonları,
  • İş sağlığı ve güvenliği kuralları ile tekniğine uygun olarak bilgisayar kontrollü makineler de üretim,
  • İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak temel teknik resim ve CAD çizim tekniklerine uygun şekilde bilgisayarda iç mekân mobilyaları ve mekân düzenlemeleri yapma,
  • İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyarak tekniğine göre mobilya üretimi planlama, tablaları hazırlama, mobilya montajı yapma, duvar kaplaması yapma, zemin döşeme işlemlerini yapma,

SEÇEBİLECEĞİNİZ ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

• Bıçakçılık ve El Aletleri Üretim Teknolojisi
  • Endüstri Ürünleri Tasarımı
  • Eser Koruma
  • Geleneksel Tekstillerin Korunması ve Restorasyonu
  • İç Mekân Tasarımı
  • Mimari Dekoratif Sanatlar
  • Mimari Restorasyon
  • Mobilya ve Dekorasyon
  • Ormancılık ve Orman Ürünleri
  • Sahne ve Dekor Tasarımı

SEÇEBİLECEĞİNİZ LİSANS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

• Endüstriyel Tasarım
  • Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım
  • Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği (M.T.O.K.)
  • Görsel Sanatlar (M.T.O.K.)

16-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-2024

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanı tanıtım videosunu görüntülemek için tıklayınız.