Kimya Teknolojileri Alanı

20.12.2023 167

Kimya Teknolojisi Alanı çeşitli sanayi dallarında sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterliğe sahip meslek elemanlarını yetiştirir. Kimya Teknoloji Alanı sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörlerle yakından ilişkilidir. Rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç alanlarının tümünde Kimya Teknolojisiyle ilgili birimler bulunur. Kimya Teknolojisi seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım sektörlerinde geniş yer tutar. Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında üretim ve kalite kontrol bölümleri  Kimya Teknolojisiyle ilişkilidir. Gerekli teknolojilerin oluşturulmasını kapsayan  Kimya Teknoloji Alanı ülkelerin kalkınmasında önemli bir role sahiptir.

Ülkemizde Kimya Teknoloji Alanı ile ilgili konularda önemli gelişmeler olmaktadır. Tüm sektörlerde olduğu gibi kimya endüstrisinde kullanılan teknoloji ilerlemiş, araştırma-geliştirme çalışmaları artmıştır. Dolayısıyla  Kimya Teknoloji Alanıyla ilişkili sektörlerde sürekli yeni ürünler ortaya çıkarılıp ve bunların üretimi için teknolojik yöntemler geliştirilir. Bu nedenle kimya, diğer sektörlerin öncüsü konumundadır. Kimya endüstrisi gelişmemiş olan bir ülkenin başka alanlarda ilerlemesi pek mümkün değildir.

Alanın amacı, sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmektir.

• Kimya Laboratuvarı
  • Boya Üretimi ve Uygulama,
  • Lastik Üretimi,
  • Petrol-Rafineri,
  • Petrol-Petrokimya,
  • Deri İşleme,
  • Kimya Proses
  • Deri işleme
  • Kimya Laboratuvarı

Okulumuz, Kimya alanında proje okuludur. Bu nedenle kimya alanına bir adet sınıf, merkezi sınav puanıyla alınmaktadır.

9. sınıfta kimya bölümünü seçtiğinizde temel kimya eğitimi göreceksiniz.
10.Sınıfta Nitel Analiz, Kimyasal Kinetik ve Sınai Kimya eğitimi alıp laboratuvar kurallarını, kimyasal maddeleri, deneylerde kullanacağınız deney araç gereçlerini tanıyacaksınız.
11. Sınıfta Nicel Analiz, Organik Kimya, Boya Üretimi, Enstrümantal Analiz isimlerinde 22 saat alan dersi göreceksiniz.
12. Sınıfta Boya Kalite Kontrol, Polimer Kimya derslerini okulda 24 saatlik İşletmelerde Beceri Eğitimini de fabrikalarda göreceksiniz.

İŞ BULMA İMKANLARI
  • Maden sektörü,
  • İnşaat sektörü,
  • Ahşap sektörü
  • Su arıtım tesisleri vb. yerlerde çalışabilirler.

SEÇEBİLECEĞİNİZ ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

• Kimya Teknolojisi
  • Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
  • Yağ Endüstrisi
  • Yapı Yalıtım Teknolojisi

SEÇEBİLECEĞİNİZ LİSANS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

• Enerji Sistemleri Mühendisliği
  • İmalat Mühendisliği
  • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

20-12-202320-12-202320-12-2023

20-12-2023

Kimya Teknolojileri alanı tanıtım videosunu görüntülemek için tıklayınız.