Elektirik - Elektronik Teknolojileri Alanı

16.11.2014 15220

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.
Sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir.

Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanında altı dal bulunmaktadır.

• Asansör Sistemleri
  • Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı
  • Elektrikli Cihazlar ve Teknik Servisi
  • Elektronik ve Haberleşme
  • Endüstriyel Bakım Onarım
  • Savunma Elektronik Sistemleri
  • Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı
  • Elektronik ve Haberleşme

Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı
Bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmek amaçlanır.

Elektronik ve Haberleşme
Temel amacı, öğrencilere elektronik sistemlerin ve cihazların geliştirilmesine yönelik bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesidir.

İŞ BULMA İMKANLARI

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

Liseden mezun olduktan sonra

• Biyomedikal Mühendisliği
  • Elektrik Mühendisliği
  • Enerji Sistemleri Mühendisliği
  • Elektrik ve elektronik Teknolojileri Öğretmenliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri ve Sistem Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Fizik Mühendisliği alanlarında yükseköğretim kurumlarında eğitim alınabilir.

19-12-202319-12-202327-12-202327-12-202327-12-2023

Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı tanıtım videosunu görüntülemek için tıklayınız.