Meeting at Weaves (Duygulardan Dokumalara e-Twinning Projesi

Meeting at Weaves (Duygulardan Dokumalara e-Twinning Projesi

09.03.2023 133

Rug weaving, which is one of the traditional handicrafts, has becoma a part of different cultures from past  to present. The subject of the project is to recreate the forgotten art of rug weaving together with the younger generation students with different cultures and characteristics and to transfer it to the next generations. Weaving works will be brought together to create a great product. It is obvious that this project work, which will be carried out to represent different cultures and individuals, will set an example and contribute to the field with emotional awareness.


 

Geleneksel el sanatlarından biri olan kilim dokuma sanatı geçmişten günümüze kadar farklı kültürlerin bir parçası olmuştur. Projenin konusu, unutulmaya yüz tutmuş dokuma sanatını farklı kültür ve özelliklere sahip genç nesil öğrencilerle birlikte yeniden dokumak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır.  Dokuma çalışmaları bir araya getirilerek büyük bir ürün ortaya çıkarılacaktır. Farklı kültürleri ve bireyleri temsil edecek şekilde gerçekleştirilecek bu proje çalışmasının duygusal farkındalıkla alana katkı sağlayacağı aşikardır.

09-03-2023

Okulumuz öğretmeni Hicret KARACA ve diğer ortak okullar işbirliği ile düzenlenen 'DUYGULARDAN DOKUMALARA' isimli eTwinning projesi kapsamında dünyanın en renkli ve en anlamlı kilim dokuma çalışması gerçekleştirildi.Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu, çeşitli kültürel altyapıya sahip olmuştur. Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde yer alan kilim dokuma sanatı geçmişten günümüze kadar Anadolu kültürünün bir parçası haline gelmiştir. Unutulmaya yüz tutmuş kilim dokuma sanatını, farklı kültür ve özelliklere sahip genç nesil öğrenciler ile birlikte yeniden oluşturmak ve gelecek kuşaklara aktarmak proje konusunu oluşturmaktadır.Her kesimden farklı kültür ve özelliklere sahip bireylerin bulunduğu Anadolu'da bu farklılığı bir farkındalık olarak yansıtmak için öğrencilerin yaptığı kilim dokuma çalışmalarını bir araya getirerek bir bütün halinde ürün ortaya çıkarılmıştır. Çalışmada  özgün ifade biçimlerinin örneklenmesi amaçlanmıştır. Yapılmış kilim dokuma çalışmasında farklı renkler ile temsilen her bir bireyin önemli ve farklı olduğunu yansıtmak önem arz etmektedir. Farklı kültür ve bireyleri temsilen yapılmış bu proje çalışmasının örnek teşkil edip duygusal farkındalık ile alana katkı sağlayacağı aşikardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.