KOCASİNAN ŞEHİT SAMET KIRBAŞ MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

16.11.2014 16261

TARİHÇE

Okul İnşaatı 21/07/1992 tarihinde başlayıp 31/12/1997 yılında 24 derslikli bir bina, bölümler için 2 ayrı bina, Spor Salonu ve ile Lojman tamamlanmıştır.

Okulumuz Eğitim ve Öğretime 1996-1997 Öğretim yılında Bahçelievler Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Elektrik ve Elektronik Bölümleri ile başlamıştır. Bu bölümlere ilave olarak Makine Ressamlığı, Metal İşleri ve Mobilya Dekorasyon Bölümleri Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 24/02/1998 sayılı onayı ile açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 24/02/1998 tarihli onayı ile okulumuz bünyesinde Teknik Lise Elektronik Bölümü açıldı.

2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında ise Teknik Lise Bilgisayar Bölümü açıldı.

2000-2001 Eğitim-Öğretim Yılında Endüstri Meslek Lisesinde Bilgisayar ve Kimya Bölümlerimiz açıldı.Böylece okulumuzdaki bölüm sayısı 6 oldu.

2005 - 2006 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz bünyesinde Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü açıldı.

2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi kapatıldı ve yerine Anadolu Teknik Lisesi açıldı.

Cumhuriyet döneminde Selanik İlinin Karasinan köyünden gelen muhacirler Siyavuşpaşa´ya yerleşirler. Karasinan´ında içinde bulunduğu Siyavuşpaşa Mahallesinde Mimar Sinan´ın yaptığı eserler olduğundan Karasinan ismi Kocasinan olarak değiştirilir. Okulumuz Kocasinan Merkez Mahallesinde olduğundan dolayı okul adı Kocasinan Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2004 yılında okulumuz Makine Ressamlığı Bölümünden mezun olan öğrencimiz Samet Kırbaş vatani görevini yaparken terör örgütünün saldırısı sonucu 24/05/2007 tarihinde şehit olmuştur. Onun adını yaşatmak için ismi okulumuza verildi. Ruhu şad olsun. Okulumuzun adı 2006 - 2007 Eğitim–Öğretim yılında Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirildi MEB Personel Genel Müdürlüğünün 2008/81 sayılı genelgesinde Ortaöğretimde Okul Çeşitliliğinin azaltılması istenildiğinden; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 25/08/2009 tarih ve 5 nolu kararıyla okul adı Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.2014 Yılından itibaren de tüm genel ve mesleki liselerin Anadolu Lisesi statüsü kazanmasıyla Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Temmuz 2013'te okulumuz ana derslik binasında güçlendirme çalışmaları yapılmıştır. 170 günde bitirilmiş olup. Şubat 2013'te teslim edilmiştir. 28 olan derslik sayısı 32'ye çıkarılmıştır. Yeni derslikler oluşturulmuştur.

Okulumuz Atölye Binaları 2016-2017 yılında 390 günde yıkılıp yeniden yapılmıştır. Okulumuz modern bir görünüme kavuşmuştur.

Okulumuza ayrıca konferans salonu ve anasınıfı yapılması sağlanmıştır.

Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda okulumuz bünyesinde 29/06/2001 tarih ve 4702 sayılı kanunla 3308 Sayılı Meslek Eğitimi Kanunu'nda yapılan değişiklik gereğince  kasım 2022   tarihinden itibaren "Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki Eğitim Merkezi" adı ile hizmet vermeye devam etmektedir.