Okulum Temiz

27.03.2024 15

Okulların daha iyi koşularda açılabilmesi ve eğitim hizmetlerinin yeni normale uyum sağlayabilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü arasında Temmuz 2020 de işbirliği yapılmıştır. Bu protokolle Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu yayınlanmıştır. Kılavuzun uygulanması kapsamında bakanlık İSG ve TSE işbirliği içinde yapılacak olup Türkiye geneli 2000 personel görevlendirilmiştir. Kılavuzda belirtilen şartları yerine getiren okullar bu personellerle denetlenecek olup Okulum Temiz Belgesi alacaktır. Bu kapsamda okul idarelerinin Okulum Temiz Projesi evrakları hazırlaması gerekmektedir.

Okulumuz aşağıda belirtilen iş ve işlemleri yaparak "Okulum Temiz Sertifikası"nı almaya hak kazanmıştır.

27-03-2024