Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Yeni Eğitim Modeli

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Yeni Eğitim Modeli

Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde yeni dönemde 12.sınıfa geçen öğrencilerimiz için işletmelerde beceri eğitimi almak istemeyen ve üniversiteye hazırlanmak isteyenlere yeni eğitim modeli hakkı getirildi.

Akademik Programa Geçiş İşlemleri Başladı...

25.07.2023 377

DEĞERLİ VELİLERİMİZ VE SEVGİLİ ÖĞRENCİLER, 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENİM GÖRECEK 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN ANADOLU MESLEK PROGRAMINDAN ANADOLU TEKNİK PROGRAMINA GEÇİŞ İŞLEMLERİ BAŞLAMIŞTIR. AŞAĞIDA LİSTEDE GEÇİŞ YAPMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ BELİRLENEREK YAYINLANMIŞTIR.  PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ YAPARAK ÜNİVERSİTEYE YÖNELİK AKADEMİK PROGRAMA KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİN VELİLERİ TARAFINDAN AŞAĞIDA PAYLAŞILAN FORMU DOLDURARAK ISLAK İMZALI OLARAK OKUL MÜDÜRLÜĞÜNE 03.08.2023 TARİHİNE KADAR BAŞVURMALARI GEREKMEKTEDİR. 

AKADEMİK PROGRAMA GEÇMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

AKADEMİK PROGRAM VELİ BAŞVURU FORMU İÇİN  TIKLAYINIZ...

AKADEMİK PROGRAMA GEÇİŞ İŞLEMLERİ TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ....

AKADEMİK PROGRAMA GEÇİŞ KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

Akademik Paket'i tercih etmek isteyen öğrencilerimizin bu paketten yararlanabilmesi için 9, 10 ve 11.sınıf ortalamasının 70 puan üzerinde olması ve 11. veya 12. sınıfın sonunda 40 gün stajlarını tamamlaması gerekiyor. Bu öğrencilerimiz, stajlarını ise 11 ya da 12. sınıfın yaz döneminde yapabilecekler. "Anadolu meslek programı öğrencilerine ya işletmelerdeki beceri eğitimine devam edebilmeleri ya da akademik eğitim modelini seçerek haftada 5 gün akademik eğitim alabilme imkânı sunulacak. Öğrencilerin bu eğitim modelinden yararlanabilmeleri için 9, 10 ve 11. sınıftaki akademik ders ortalamasının 70 puan üzerinde olması ve 11. veya 12. sınıfın sonunda 40 gün stajlarını tamamlaması gerekiyor. Okula  5 gün boyunca geleceklerdir.Stajlarını ise 11 ya da 12. sınıfın yaz döneminde yapabilecekler. Bunun yanı sıra öğrencilerimize ücretsiz dağıtılan ders kitapları akademik paket içeriğine uygun hazırlanacak."   Öğrenciler, akademik programla ilgili detaylı bilgiye "http://meslek.eba.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.