1 - 7 Mart Deprem Haftası Deprem Tatbikatı

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde 07 Mart 2024 Perşembe günü saat 11.20’de deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin deprem bilincini geliştirerek deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan tatbikatta öğrencilerle birlikte deprem anını yaşayarak öğrencilerin heyecanlarına ortak olduk.İlk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okulu tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Bu tatbikatla öğrencilerimizde; “Çök - Kapan - Tutun, Tahliye” okul toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve kalıcı hale getirmek, idareci ve öğretmenlerin ise okul idaresi tarafından hazırlanan okul afet ve acil durum planlarında belirlenen müdahale süreçlerine ait görevlerin yerine getirilmesine yönelik pratik kazandırması amaçladık.

Tatbikatın hazırlık  ve sunumlarını yapan Afete Hazırlık Kulübü  Makine Teknolojileri Alanı Öğretmenimiz Yunus YILDIRIM’a ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

08.03.2024 85

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024